Afdelingsmøder – møder hvor lærere og pædagoger i Opsamler, LA, MB og OB diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde.
Afgangsprøver - Efter 10. klasse kan eleverne gå op til Folkeskolens 10. klasses prøve i dansk, matematik, engelsk, tysk,og fysik/kemi. Det er ikke muligt at gå til eksamen efter 9. klasse.
Fødselsdag - skolens fødselsdag er d. 2. september. Skolen er oprettet i 1962.
Generalforsamling - afholdes hvert år i marts-april (se skolens aktivitetskalender)
Glemmetøj - er noget vi har rigtig meget af. Det lægges i reolen ved trappen ned til kælderen i hovedbygningen. Med mellemrum gøres der opmærksom på, at man skal kigge efter glemmetøj, hvorefter det afleveres til velgørende organisationer.
GY - betegnelse for gymnastiksalen og faget gymnastik.
HLS - Helsingør lille Skole
KREA - de kreative fag på mellemtrinet. 3. til 6. klasse har 3 ugentlige kreatimer. Timerne omfatter køkken, sy, sløjd, drama, samt ad hoc fag.
Kulturjam - julefest i december måned for elever, forældre og lærere. Eleverne optræder med sange og musik fra musikundervsiningen eller fremviser elementer af andre musisk/kreative aktiviteter.
Køkken - skolen råder over 3 køkkener (et i hver bygning). Køkken er et fag under de kreative fag.
LA - Lille Afdeling (Bø - 2. kl.)
Ledelse - skolens ledelse varetages af Gitte Baaring Hansen (økonomisk og administrativ leder) og Louise Brandt (pædagogisk leder).
Lille Rulle - Lille Afdelings kreative fag på tværs af klassetrin
Linjefag - OB's praktisk-kreative valgfag.
Loppemarked - afholdes hvert år i foråret af OB´s elever, forældre og lærere. Overskuddet går til OB´s rejser. Tidspunktet fremgår af skolens aktivitetskalender.
Lufter - frikvarter
MB - Mellembygningen (3. til 6. kl.)
Mellembølge - emneperiode for mellembygningens børn. Der arbejdes på tværs af fag og klassetrin ud fra et overordnet emne. Afsluttes med en udstilling.
Motionsdag - sidste dag inden efterårsferien afholder skolen motionsdag med skiftende indhold.
Månedsopgave - individuel emneopgave på mellemtrinet, hvor der laves en rapport og en fremlæggelse af et valgt emne.
Oasen - lokalet på første sal, der huser kontor for skolens pædagogiske ledelse, ledelsesmøder og sundhedsplejerske.
Opbrudt skema - perioder, hvor det almindelige skema erstattes af anden form for undervisning - f.eks. tværfaglige og aldersintegrerede projekter. I disse perioder får børnene et særligt skema.
Opsamleren - skolens fritidsordning
Optagelse af elever - Der udfyldes og afleveres et ansøgningsskema, som fås på kontoret eller printes ud her. Ansøgningsskemaets side 2 og 3 skal udfyldes. Ansøgere til kommende børnehaveklasse indkaldes til samtale i november måned, hvorefter klassen sammensættes. Elever med søskende på skolen har fortrinsret. Elever til andre klasser kommer, hvis der er en ledig plads, på prøve i klassen i en uge, når en optagelsessamtale har fundet sted.
Parkering – Parkering må IKKE foretages ud for skolens grund eller på De Mezas vej. Når man parkerer for at sætte sit barn af, skal barnet sættes af ind mod fortovet og ikke ud mod gaden. Vore naboer sætter pris på at deres indkørsler holdes fri.
Pedellen - hedder Bo og har fået sit kontor og værksted i den blå skurvogn. Han træffes på skolen og har telefon nr. 2097 8030
Psykolog – Skolen er tilknyttet Helsingør Kommunes PPR (Pædagogisk, psykologisk rådgivning).
Rengøring - skolen rengøres dagligt efter fastsat plan. En forudsætning for, at der kan gøres rent, er, at alle stole er sat op og at større genstande, der ikke kan gå i en støvsuger, er samlet op fra gulvet.
Hovedrengøring varetages af forældrene på arbejdsdagene (se arbejdspligt).
Sekretær - hedder Ronnie. Træffes på kontoret hver dag fra kl. 8.30 til 14. Fredag dog kun til kl. 13.
Skolelægen - Kontakt egen læge eller skolesundhedsplejersken.
Skolemøde - møde for alle skolens elever, hvor klasserne på skift står for indholdet.
Sløjd - skolens sløjdlokale samt faget sløjd, som indgår i MB's krea. Opsamleren er desuden flittig bruger af lokalet.
Snebolde. Der må kastes med sne på boldbanen og LA´s børn må lave sneboldkamp ved hængebroen.
Sundhedsplejerske – Sundhedsplejerskens arbejde omfatter:
Indskolingsundersøgelse af børnehaveklassen i samarbejde med Børne- og ungelægen.
SUV - specialundervisning. SUV-lokalet ligger øverst i den gamle bygning.
Sy - lokale øverst til højre i den gamle bygning.
Tandlæge – Elever fra lilleskolen er tilknyttet den kommunale skoletandpleje. Al kontakt til tandlæge foregår direkte mellem det enkelte hjem og tandklinikken (for de flestes vedkommende klinikken på Rønnebær Alle).
Teater - Der er tradition for teaterprojekter i alle de tre afdelinger
Tilsynsførende - Bente Haugaard er skolens tilsynsførende. Den tilsynsførende vælges på skolens generalforsamling for fire år af gangen. Hvert år skal hun udarbejde en overordnet tilsynsrapport i forbindelse med skolens generalforsamling. sneste tilsynsrapport kan læses under menupunkt Om skolen -> tilsynserklæring.
Trafikforhold -Afsætning af elever – Pas godt på vores børn!
Vi har desværre ikke de mest optimale parkeringsforhold på Lilleskolen. Det er derfor ekstra nødvendigt, at alle respekterer den skiltning, der er ved skolen.
Der må ikke standses på skolesiden mellem Bülowsvej og Flynderborgvej (Stopforbud!) og der må ikke parkeres på modsat side af vejen. De, der vælger at sætte børnene af på modsatte side af vejen, skal sørge for, at afsætningen foregår på fortovssiden og ikke ud på kørebanen. Der opstår ofte farlige situationer, hvor børn løber over kørebanen foran de biler, der kommer om hjørnet fra Flynderborgvej.
Hvis du vælger at køre dit barn i bil til skole, skal du komme i god tid (gerne inden kl. 8.10) – på den måde er du med til at sikre, at de børn, der selv kommer gående ellercyklende til skole, får plads på vejen.
Udmeldelse - se her
Åbent hus - første lørdag i november inviteres alle interesserede til at se skolen i arbejde kl. 10-13. Dagen er en obligatorisk skoledag for elever og lærere fra 9.30-12.00.